Наградите SAG на Джулиана Ранчич за "червени килими" пропуснаха марката отново

Отчитането на червени килими на екрана е високопрофилна работа с голям обем. Това е бързо, яростно и непростително. Но в неделя вечер SAG Награди червен килим, Джулиана Rancic направи няколко грешки, които се открояват.

Кели Мари Тран имаше значителна роля през 2017 година Star Wars: Последният джедай, последната вноска от един от най-големите световни филмови франчайзи и бе обявена за водеща на наградите. Беше без съмнение една от най-големите звезди на годината, но когато Ранчич хвана Тран на червения килим, тя попита: "Има много хора зад мен ... кой би искал Тази вечер?"

Разбира се, Тран е сравнително ново име. Тя също често изглежда невероятно развълнувана, че е в светлината на прожекторите; Част от нейния чар е нейната липса на предубеждение при взаимодействие с пресата, както стана ясно, когато призна, че в Ранчич си е казвала да не бърка интервюто. Но е изключително странно да попитате актриса в един от най-големите филми на годината, който още в стаята, която искаше да срещне - позиционираше Трън, тъй като не беше съвсем звезда - особено когато повечето от интервюираните на Ранчич получиха въпроси, отнасящи се конкретно до техните герои и проекти.

Но тази драскачка беше последвана не след дълго от друг странен момент с актрисата Хонг Чау, Съкращаване получи критична похвала. Още веднъж Ранчич водеше краткия разговор с малки разговори за това колко хора бяха наоколо - което, честно казано, не трябва да бъде изненада за нея, като се има предвид колко червени килими е работил - преди да попита Чау: "Всеки, който искате да срещнете тази вечер? "

Ранчич продължи да кани Чау, който е номиниран за отлично представяне от женска актриса в поддържаща роля, за кариерата си и предаде известна похвала от актрисата Съкращаване съ-звездата Мат Деймън. Но това беше още един въпрос, който се фокусира върху други участници, а не върху човек, с когото Rancic говореше, и също така направи интервюираното лице като човек, който беше сигурен, актриса - но не, всички тези други актриси! Не беше ли просто развълнуван да съм там?

Интервютата с червени килими винаги са труден баланс на неформалност, фокус, гъвкавост и познание. Те не са чинч. Никой не би очаквал репортер на червен килим, който да постави началото на дълбок въпрос, изискващ часов отговор, като се има предвид краткото време и сравнително случайния характер на ситуацията. Но е лесно да говорите с всеки, който не е A-Lister по начин, който не ги принуждава да играят ролята на късметлии или феновете. Например, Ранчич попита друг роднина новодошъл, Тимотей Чаламет - по-специално, млад бял мъж - "Кой те е вдъхновил?"

Rancic не е съвсем ново за играта. Тя не бива да се отпуска от куката, за да подхлъзне тези две интервюта. За съжаление, фактът, че и двете актриси са азиатски, само направи потапянето още по-блестящо, което е жалко предвид продължаващото недостатъчно представяне на азиатските жени на екрана. Според данните на Screen Actors Guild от 2008 г. само 3.8% от всички телевизионни и театрални роли са били представени от азиатските американски олимпийски актьори. Изследване на Университета в Южна Калифорния от 2016 г. установява, че от първите 100 филма през тази година 49 не са включвали азиатски герои и никой няма водещ актьор от който и да е пол, който е бил азиатски. Така че беше чудесна възможност да попитате Чау, например, за това как се чувстваше като първата актриса на виетнамски произход, номинирана в нейната категория - или да поиска от Тран за работата си Междузвездни войни, въпреки че самата тя не беше номинирана за награда. Но това не се случи. И в жалко ехо в килима, Rancic E! ко-домакин, Нина Паркър, случайно поиска от Оливия Мюн, която е отчасти китайски произход, дали тя "се втурна" над нейните звезди в Ocean's 8.

Разбира се, никоя от актрисите не изглеждаше разтревожена от въпросите - тези червени килими се появяват един след друг на големи награди. Но след представянето на Ранчич в "Златен глобус", критиките на червените килими бяха критикувани, макар и в съвсем различна обстановка, предвид голямата популяризирана кампания "Time's Up", която повечето актриси очевидно подкрепиха. Разпитът на SAG Awards бе зле пропусната възможност просто да се отнесе към всички гости като интелигентен, талантливи, добре говорени звезди.