Какво е красотата на Аюрведа? Добре дошли в уелнес тенденцията за отстраняване на хилядолетния стрес

Между безкрайните списъци със задачи, суровата сутрин премества и по-малко от окуражаващия банков баланс, ние постоянно търсим нещо, което да отстрани хилядолетния ни стрес и да укрепи нашата лична революция в самозащита.

Въведете аюрведа.

Древна практика, която днес е по-релевантна (и необходима) от всякога, Аюрведа цели да балансира живота ви така, че да ви задоволи. И с лекота работи и в рутинната си красота.

"Видяхме, че възходът на Ритуалистичната красота се появява през 2015 г., тъй като красотата на марките гледаше към аюрведа и древните съставки за вдъхновение", казва Джесика Смит, Trend Forecaster в "Бъдещата лаборатория". "Марките разработват продукти, които свързват козметиката и духовността. Потребителите търсят продукти, които подхранват тялото и ума си с исторически корени и изпълнени с време ритуали.

Най-хубавото? Това е доста хубаво и за кожата ви.

"Разглеждайки здравето си чрез аюрведичен обектив, бързо ще научите, че грижата за кожата не е само до продуктите, които използвате, а именно диета, сън, упражнения и цялостен начин на живот", казва Escapada Retreat Co-Founders Maeve O ' Съливан и Емилия Хърт. "Аюрведичните формулировки често са сложни комбинации от различни видове билки, които предлагат предимствата както на синергията, така и на баланса, така че крайният продукт да е мощен и високоефективен, без да се влошават страничните ефекти".

Спечели, спечели.

Аюрведа препоръчва украсяването на дома ви със свежи цветя и растения, за да придаде "сатват" във вашата среда и да се почувствате по-близо до природата. Саттва е санскритски термин, който означава чистота, хармония и баланс.

Пост, споделено от SAMAYA (@samaya_ayurveda)

Какво представлява аюрведа?

Първо, ако сте начинаещ аюрведа, е време да измислите точно какво се случва и защо всеки е толкова обсебен.

Това може да е най-старата уелнес тенденция наоколо, но тя пакет удар. Има две основни ръководни принципи на Аюрведа, обяснява Дийпак Чопра М.Д. На първо място, умът и тялото са неразривно свързани и второ, нищо няма повече сила да излекува и трансформира тялото от ума.

"Хиляди години преди съвременната медицина да предостави научни доказателства за връзката между ума и тялото, мъдреците на Индия разработиха Аюрведа, която продължава да бъде една от най-усъвършенстваните и мощни здравни системи на ум и тяло", казва Chopra M.D.

"Терминът аюрведа съчетава санскритските думи ayur (живот) и veda (наука или знание)", обяснява Maeve и Емилия. "Аюрведа е индивидуализирана система на медицина и начин на живот. Традицията се основава на идеята, че всеки от нас се ражда с напълно личен план за оптимално здраве. "

Този план се състои от вашата собствена смес от три "доша" или енергии: вата, пита и кафа. Всяка доша се определя от специфични физически, емоционални, умствени и социални характеристики, тъй като те се отнасят до петте универсални елемента - огън, вода, земя, въздух и космос.

Намерете доха, намирайте личната си аюрведа красота.

Бебето седи на прясна партида брахми телесно масло, готово да бутилка преди слънцето да изгрее. Изпълнявайки се на изток, слушайки Дева Premal и изгаряйки нашата медитационна свещ Интегрирайте. Нощи като тези не мога да повярвам, че всъщност се захващам с този начин на живот. Благодарим ви много, че подкрепихте нашата аптека тази година. Аз съм непрекъснато вдъхновен от интереса ви към тези красиви традиции, търпението с времето и грижите, които предприемаме с всяка поръчка, и желанието да отпразнуваме и да почитаме това пътуване с ликвидация в него.

Публикация, споделена от M A D E B Y Y O K E (@madebyyoke)

Как да разберете какво Dosha сте

Откриването на доха Ви може да бъде почти толкова объркващо, колкото да определите точно как успешно да носите чанта, така че се обърнахме към автора и журналиста Джо Феърли, чието разбиване за Виктория Здраве я прави проста.

"За да разберете коя доша сте, намерете групата от атрибути в списъка, който най-добре ви описва. Не се притеснявайте, ако никой не изглежда перфектно; може да имате една доминираща доша или комбинация от две. (Понякога човек ще има аспекти от всичките три доси, в който случай може да искате да експериментирате с тези съвети за начина на живот и грижата за кожата, докато не намерите най-доброто за вас.) "

изображение

Гети изображения

VATA (въздух и космос)

тяло: малък, лек, не наддава лесно

коса: суха, студена

Кожа: суха, груба с малки пори

Глад: нередовен

Sleep: светлина

Ходи: бързо

В баланса: Вие сте склонни да бъдете въображаеми, гъвкави, жизнерадостни

Извън баланса: ставате уморени, неспокойни, притеснени

Препоръки за красота:

 • Избягвайте нередовна програма (по-специално за спане и хранене) и твърде много горчива или острата храна.
 • Правете дълбоко, бавно дишане, за да сте спокойни.
 • Използвайте продукти за грижа за кожата, които съдържат топли, успокояващи билки като кориандър, кимион и сандалово дърво.

  изображение

  Гети изображения

  КАФА (земя)

  тяло: голям, увеличава лесно теглото

  коса: дебел, вълнообразен, има тенденция към мазна

  Кожа: мазни, големи пори, склонни към акне

  Глад: лесно да пропускате храната

  Sleep: звук

  Ходи: постоянно

  В баланса: Вие сте привързани, състрадателни и емоционално дори с кедър

  Извън баланса: получаваш летаргичен и самодоволен. Кожата ви изглежда скучна и мазна и вие получавате тегло

  Препоръки за красота:

  • Избягвайте препълване, преяждане и твърде много сладки, кисела или солена храна.
  • Подгрявайте и стимулирайте кожата си, като използвате продукти с пикантни масла и билки като индийско орехче, джинджифил, канела, розмарин и лавандула.

   Независимо какви натоварени планове могат да изпълнят вашия ден напред, отделете време, за да дадете приоритет на момент на самостоятелна грижа, така че да можете да се покажете като най-доброто си. Не само за вас, но и за останалите около вас. Ако това означава просто да можете да изтръгнете за 5 минути или да се насладите на цял час, практикувайте самообслужване, което ви кара да се почувствате заземени в настоящия момент и свързани с вашия ум и тяло. Когато не запълним нашия кораб с вниманието и грижата, от които се нуждаем, е когато се чувстваме изчерпани, претоварени и прекъснати. Спрете да давате приоритет на всичко, което мислите или сте направили да вярвате, че е над вашето благополучие. С грижата за вашето здраве, ум, тяло и всичко останало между вас е вашият приоритет и отговорност, останалата част естествено ще тече и ще последва след това с лекота и благодат, ако първо ви поставим! Честита грижа за себе си неделя ��. , , , , #cicisayurvedaguide #ayurveda #ayurvedlife #холистични здраве # здравословен начин на живот # здраве и здраве # здравето # здраве # почистване # много любов # много от вас # себе си грижи # неделя # гърдия # bekind #selfcaretips #selfcareadvice #millenials #earlofeastlondon # hackney #london #city

   Публикувано от CiCis Аюрведа (@ cicisayurveda) публикация

   ПИТА (огън и вода)

   тяло: средна рамка

   коса: фини и прави, обикновено пясъчни, червени или руса

   Кожа: честно, меко, чувствително; склонност към обриви, акне, черни петна, розацея или пигментни нарушения; слънце чувствителен

   Глад: добро, силно храносмилане; жаден, харесва студена храна

   Sleep: малко, но здрави

   Ходи: бързо

   В баланса: динамично и страстно, интелигентно, възприемащо и високоефективно

   Извън баланса: вие сте склонни да бъдете прекалено критични към другите и често сте прекалено интензивни и конкурентни

   Препоръки за красота:

   • Пии много вода.
   • Получете емоционалния си стрес под контрол чрез много упражнения на открито, йога и медитация.
   • Намалете контакт със синтетични химикали и избягвайте продукти, които са сурови или причиняват износване и избягвайте слънчеви бани и всички видове топлинна обработка.

    изображение

    Гети изображения

    Какви са ползите от Аюрведа?

    Подобно на древна форма на самоподдържане, Аюрведа е тук, за да запази живота ви в баланс и да помогне за предотвратяване на болести по пътя.

    "Аюрведа е недвусмислено холистична традиция, която далеч надхвърля границите на физическото здраве, изцелението и превенцията на болестите", споделят съоснователите на Escapada Retreat Maeve и Emilia.

    "Тя има забележителна способност да помогне на всеки от нас да се свърже с най-истинската ни вътрешна природа, да развива силните си страни, да се съсредоточи върху нашите предизвикателни райони и да предложи реална подкрепа навсякъде, където е необходимо. Защо? За да можем да поддържаме по-добре равновесие, когато започнем да чувстваме, че се измъкваме от ужас и нашите тела и ум се чувстват несъвместими.

    "Аюрведа ви учи как да избирате от огромния свят, в който се намираме, и да се насладите на себе си."

    Как можеш да работиш аюрведа в своята рутинна практика?

    Повече от най-новото усещане за уелнес, има легитимни разсъждения за работата на холистичните практики на Аюрведа във вашата ежедневна красота.

    "Тъй като Кристи Търлингтън - дългогодишен йога зайче и съосновател на серията Sundari, вдъхновен от аюрведа - веднъж ми обясни:" Ние осъзнаваме, че умът и тялото са тясно свързани от гледна точка на здравето и благосъстоянието. какво се случва в тялото ", казва Феърли.

    - С други думи, красотата не е просто дълбока кожа.

    Амин на това.

    Или, както казва Джесика Смит на "Бъдещата лаборатория", "Все по-често потребителите виждат красотата като холистично преживяване и търсят продукти, които подхранват тялото и ума си".

    Това означава избор на продукти за красота, като същевременно се има предвид как те помагат да се балансира нашият начин на живот като цяло, а не само кое течно червило продължава най-дълго.

    изображение

    Светещ бар

    Тъй като тенденцията е начинът, марките са паднали в ред, за да отговарят на нашите желания за уелнес. Независимо дали шиковите парфюмни масла на Аюрведа са формулирани така, че да балансират конкретната ви доша или органичните изтривалки на Маули, които насърчават по-значимите ритуали за самозащита, луксозните марки правят връзката между цялостното здраве и обичайните ни режими на красота.

    Не е изненада, че добавките са големи новини в красотата на Аюрведа.

    Основателят на удовлетворяващите Insta-friendly Glow Bar прах добавки, Саша Сабапати, е формулирала три специфични адаптогенни супер еликсирни миксове, за да се насочат към трите аспекта на женския живот, които са най-засегнати от стреса - щастие, кожа и секс.

    Ключовата съставка? Ашваганда, известен още като една от най-мощните лечебни билки в цялата аюрведична медицина. Тя обещава да успокои вашето тяло, ум и дух, както и да укрепи вашето QI, за да се чувствате балансирани и щастливи.

    5 малки начина да работите с аюрведа в ежедневната ви рутинна работа

    1. Практикуване на масло

    Отвличането на нефт е вековно лекарство, вкоренено в аюрведа, което използва естествени вещества за почистване и детоксикация на зъбите и венците. Той има допълнителен ефект от избелването на зъбите по естествен път и доказателства дори показват, че това може да е от полза за здравето на венците и че някои масла могат да помогнат за борбата с вредните бактерии в устата.

    2. Ексфолирайте ежедневно

    Ексфолирането на цялото тяло отдавна е част от дълбоко прочистващата философия на Аюрведа. На физическо ниво дневната ексфолиация на светлина може да стимулира кожата, да елиминира токсините по-ефективно и да премахва мъртвите клетки.

    3. Опитайте Body Brushing

    От вътрешно тяло, изглаждането на тялото е отлично за стимулиране на циркулацията и се смята, че стимулира лимфната система, която е важна за развитието на силна имунна система. Използвайте четка с естествена четка или луфова ръкавица и четка към сърцето - това ще увеличи притока на кръв.

    4. Слейте се в масло и научете изкуството на самомасажа

    Abhyanga (обявена за Abhy-angga) е аюрведа, използваща топла масло (обикновено напомпано с билки), което дълбоко подхранва тялото, успокоява ума и ви оставя усещане за заземен и енергизирано. В идеалния случай Abhyanga трябва да се прави всеки ден, преди да се душ, но ако можете да добавите това към ежедневието си най-малко 3-4 пъти седмично, това ще направи огромна разлика за вас.

    Прави се редовно, повишава имунитета и подобрява кръвообращението и е от полза за поддържането на здравето.

    Как да практикувате Abhyanga в зависимост от вашата доша:

    ЗДДС - Сусамовото масло е предпочитаният избор за Вата дош, защото то е затоплено по своята същност, но се стреми към органични и препечени, за да го запази напълно естествено (препечените сортове имат много силен естествен аромат).

    PITTA - Използвайте органично кокосово масло или органично слънчогледово олио. Те умират чувствителната или реактивна кожа.

    Капха - Билковите масла са превъзходен избор за Kapha doshas. Най-добре е да използвате по-малко петрол на Kapha doshas като Kapha, а петролът има най-много качества и искате да намалите или стабилизирате kapha с Abhyanga, а не да го увеличите.

    5. Преместете повече!

    Намерете ежедневно упражнение, което се движи, разтяга и успокоява вашата система и ви позволява да дишате съзнателно. Добавете колкото се може повече дребни почивки в офиса, за да напълнете белите дробове / тялото си с освежаващ въздух от водопроводната мрежа.

    изображение

    Гети изображения

    Аюрведа продукти за красота, които можете да намерите в кухненския шкаф

    - Куркумичен прах за борба с акнето

    Turmeric е широко използван за предотвратяване на акне breakouts. Смесете свеж лимонов сок и куркума на прах в паста (това ще има подобна консистенция с леко търкане). Нанесете върху кожата, като се фокусирате върху зоните на T-Zone и пробивите и ексфолирате кожата си, преди да изплакнете с топла вода.

    - Мед за борба с бактерии и свободни радикали

    Заедно с успокояващи фини линии и бръчки и овлажнява кожата, помага при борбата с инфекциите и елиминира свободните радикали, които причиняват възрастта на кожата. Хората склонни към появата на бактериални акне трябва редовно да прилагат мед, за да получат облекчение от същото.

    - Джинджифил за хипер-пигментация

    Ежедневното приложение на прясно изцеден сок от джинджифил в продължение на 10 дни е известно като добър антидот за хипер-пигментация.

    - Масло от сусамово семе за хидратация и противовъзпалително действие

    Сусамовото масло намира приложение в аюрведовите процедури за красота и уелнес. Със склад от противовъзпалителни, антиоксидантни и овлажняващи агенти тя е чудесно очистващо, лечебно и овлажняващо масло за всички видове кожа.

    Add Comment

    66 − = 63