12 пъти Хилъри Клинтън Нека знаеме точно коя е тя

Хилари Родхам Клинтън стана официална в неделя - тя работи за президент през 2016 г. Бившият държавен секретар, сенатор, Първа дама и самоописан фризьорски пантофт прави твърди политически изявления от началото на речта си във Веллесли Колидж през 1969 г., когато тя отхвърли призива на републиканския сенатор Едуард Брук за завръщане към учтивостта и крачка назад от младежкия активизъм. Речта й беше цитирана живот през тази година. Гледайки назад, нейните забележки са смели, феминистки и безполезни, с всички качества, които продължават да характеризират нейната личност днес. Тук, 12 от най-запомнящите се цитати на Клинтън:

1. В президентската си видео кампания на 12 април 2015 г.:

"Американците са се завърнали от трудните икономически времена, но палубата все още е подредена в полза на онези, които са на върха. Всекидневните американци се нуждаят от шампион и искам да бъда шампионът."

2. На 23 март 2015 г. на кръгла маса за обсъждане на градското развитие, икономиката и работните места, организирани от Центъра за американски прогрес (АСП) и Американската федерация на държавните, окръжните и общинските служители (AFSCME)

"Много от нашите градове наистина са разделени, имат много неравенство, което само се е влошило, имат едни от най-динамичните, богати и добре образовани хора в света и хора, които са в капана на бедността в поколенията и чиито умения не са в крак с това, което настоящите и бъдещите работни места изискват ... Един от най-големите проблеми, пред които сме изправени, е неравнопоставеността в доходите, съчетана със стагнацията в заплащането, нямаме достатъчно добри работни места или социална мобилност.

3. Критика на републиканците от Сената, че не са успели да предадат законопроекта за трафика на хора и са потвърдили потвърждението на Лорета Линч за главен прокурор на 16 март 2015 г.:

4. На срещата на върха на Инициативата за жени на иБей на 12 март 2015 г .:

"Никога не е имало по-добро време в историята да се роди жена ... Но въпреки целия напредък данните показват, че все още не сме там. В технологичната индустрия все още съществуват бариери и отклонения, които задържат жените и малцинствата - Все още има много работа.

5. На конференция на ООН за жените на 10 март 2015 г .:

"Жените и мъжете, които разбират, че равнопоставеността на половете не е само морално правилно, но е и интелигентното нещо, което се прави, нараства. В някои области може да се стигне до критична маса, но трябва да продължим да правим същото дело и отново. Това, което правим тук днес, е умен за компаниите и е умен за страните. "

6. В адрес на групата за опазване на околната среда лидерите на консервацията на 1 декември 2014 г.:

"Науката за промените в климата е непримирима, независимо от това, което могат да кажат отрицателите, нивата на морското равнище се покачват, ледените шапки се топят, бурите, сушите и горските пожари причиняват поразия ... Политическите предизвикателства също са непростителни, фактът, че амбициозният отговор, необходим за ефективното борба с изменението на климата, ще бъде трудно да се продава в страната и по света по време, когато толкова много страни, включително и нашите, се борят с бавен растеж и разтеглени бюджети ".

изображение

Getty

7. В интервю за Атлантическият публикувана на 10 август 2014 г.:

"Мисля, че сме научили за границите на нашата сила да разпространяваме свободата и демокрацията.Това е един от големите уроци от Ирак.Но ние също научихме за значението на нашата сила, нашето влияние и нашите ценности, ако сте гледали какво бихме могли да направим това би било по-ефективно ... Моята страст е да направим някои отзиви след действието, да научим тези уроци, да разберем как ще имаме различни и по-добри отговори.

8. В реч за Международния ден на правата на човека на 6 декември 2011 г.:

"Това е нарушение на човешките права, когато хората биват бити или убивани поради тяхната сексуална ориентация или защото не отговарят на културните норми за това как мъжете и жените трябва да изглеждат или да се държат. Това е нарушение на човешките права, когато правителствата обявят за нелегално да бъде гей или да позволи на тези, които увреждат гейове, да останат ненаказани. Това е нарушение на човешките права, когато лесбийките или транссексуалираните жени са подложени на така нареченото коригиращо изнасилване или насилствено са подложени на хормонални лечения или когато хората са убити след публична призовава за насилие срещу гейовете или когато те са принудени да напуснат народите си и да търсят убежище в други земи, за да спасят живота си. И това е нарушение на човешките права, когато животоспасяващите грижи се отнемат от хората, защото са гейове или са равни достъпът до правосъдие е отказан за хората, защото те са гейове или публичните пространства са извън границите на хората, защото са гейове ".

9. На серията "Избор на президента" на Fox News на 3 февруари 2008 г.:

"Това, което трябва да направим, е да имаме икономическа политика, която още веднъж създава работни места с нарастващи доходи. Очевидно не съм съгласен с републиканците относно намаляването на данъците за хората, които правят повече от 250 000 долара годишно, мисля, че трябва да оставим тези да изтичат и да използват това пари за универсалното здравеопазване и други нужди, които хората наистина имат пряко отношение към състоянието на икономиката ".

10. Писайки за нейния глас през 2002 г. да нахлуе в Ирак в мемоарите си, Твърди избори, публикувана през 2014 г .:

"Мислех, че съм действал добросъвестно и направих възможно най-доброто решение с информацията, която имах, а аз не бях сам, за да го объркам, но все още греших.

11. В Националната конвенция на демократите на 14 август 2000 г.:

"Преди години, когато работех за Фонда за отбрана на децата, имахме търговска марка:" Оставете никого да няма дете ", постигнахме голям напредък през последните осем години, но все още имаме много работа. не може да ходи на училище, без да се страхува от оръжия и насилие - това е дете, което е останало назад.Когато детето заболяване не се лекува, защото трудолюбив родител не може да си позволи здравно осигуряване - това е дете, оставено зад. в препълнена класна стая - това е дете, оставено зад гърба си. "

12. В речта си за студентско начало от 1969 г. до завършващата си класа във Веллесли Колидж:

"Част от проблема с емпатия, с изявени цели, е, че съпричастността ни не ни прави нищо. Имахме много съпричастност, имахме много съчувствие, но ние чувстваме, че прекалено дълго нашите лидери са използвали политика тъй като изкуството да се направи това, което изглежда невъзможно е възможно.Какво означава да чуете, че 13,3% от хората в тази страна са под прага на бедността, това е процент.Ние не се интересуваме от социална реконструкция, . "