Това е защо Vetements е толкова скъпо и трудно да се държат на

Ако, подобно на нас, имате вътрешна мода, която обича да се впусне в бизнеса на модата, тогава ще погълнете това ново интервю с главния изпълнителен директор на Vetements, Гурам Гвалялия (брат на творческия директор Демна). Това наистина е завладяващо.

Парижката марка безспорно променя начина, по който гледаме и мислим за модата - независимо дали методите ще окажат влияние върху по-широката промяна, все още се вижда, но със сигурност си заслужава да се помисли - и това е точно това, което Гвалялия "в разговор със Сара Косачка" в "Кралската институция", преписана с лекота от 1Granary, списание, управлявана от студенти от Central Saint Martins, ви позволява да го направите.

Извадихме най-интересните бита, но силно ви препоръчваме да прочетете цялото нещо.

Така че, защо са средно изглеждащите фигури на Vetements, като катастрофата на Levi's и £ 500 Titanic, които са толкова скъпи?

"Има няколко причини - казва Гвасалия.

"Едната е, че работим с невероятни фабрики. Тези фабрики не са евтини. Друго нещо е тъканта. Например, качулките Demna обичат да използват мотов памук, който е много тежък. Тя е почти 480 грама в сравнение с обичайните 240 грама. Цената за създаване на този тежък памук е двойно по-висока от цената за създаване на обикновен памук. За нормалните можете да отидете до 1,5 м, но за извънгабаритните парчета може да достигне до 3 или 4,5 м плат. Всичко се съчетава с разходите за доставка. По-хубаво е, когато хората спестяват. Те могат да купят това парче, което се грижат за по-дълго време, вместо да харчат пари за дрехи всяка седмица, които след това изхвърлят. Цялата идея е да се ограничи производството, да има по-малко парченца и да се гарантира, че хората, които купуват тези парчета, могат да го ценят за по-дълго време. Това се отдалечава от тази идея на модната мода, на тази идея на бавен начин ", обяснява той.

И защо са толкова трудно да се хванат?

"Луксът винаги е бил нещо, което е било оскъдно. Днес аз не считам Louis Vuitton за луксозна марка - да, качеството е лукс, но ако можете да отидете в магазина и да получите каквото искате, това не е лукс. За нас най-важното е, че не се зареждаме отново и щом дойдеш в шоурума, това е единственият шанс, който ще трябва да подадете, "обясни Гавалия. - Веднъж продадени, продадени са. Имахме качулки от първия сезон, които излязоха супер бързо и имахме хиляди искания да направим отново качулките. Ако щяхме да сме, вероятно щяхме да успеем да направим един милион на ден. От първостепенно значение са хората, които първо ги купиха, че ние не ги правим.

И така, отидете там.

Add Comment

69 − = 65