Софи Бил Брахе, дизайнерът на бижута, поставяйки Дания на картата, ни позволява да стигнем до нея Копенхаген Начало

Датският дизайнер на бижута Софи Бил Брахе е архетип на скандинавския начин на живот: органично произведени зеленчуци, реколта на пазаруване и очи за антики.

Тя живее в покрайнините на Копенхаген с малкия си син и граничния кол; тя е на пет минути път с велосипед от морето, където всяка сутрин плува. Великият прадядо й е астрономът Тихо Брех, който откри съзвездието "Касиопея" (кръстена на кралицата в гръцката митология, известна с това, че се похвали с нейната несравнима красота).

Пост, споделяна от Sophie Bille Brahe (@sophiebillebraheltd)

Брах се затваря в външния свят, живее в тихия живот и затова може да мисли творчески и да управлява едни от най-яките марки бижута, които да се появят през последното десетилетие.

Нейните бижута се съхраняват в 49 различни магазина, достъпни на пазара на Dover Street и онлайн чрез Net-a-Porter (и нейния любим магазин в Копенхаген, Holly Golightly).

изображение

ELLE

За разлика от кралицата Касиопея, дизайнерът, обучен в RCA, не се похвали с красотата си, нито с таланта си да прави деликатни парчета, изработени от Зоуи Кравиц, Мадона и Ума Търман. Тя е топла, скромна и се смее често, докато говорим.

Отидохме в дома й, за да се справим с живота на Скандай и да забием нос около апартамента й. Ето какво е трябвало да каже за минималистичните си бижута, поемащи рискове, и сътрудничеството си с хит марки, включително Sacai.

изображение

ELLE

Какво е мястото, където живеете и как сте решили да живеете там?

Това не е парк, но не е достатъчно голям, за да бъде гора, наистина хубава зелена площ и близо до морето. Излязох тук, защото имам малък син, който току-що е навършил пет години и имам граничен колче, който е шест, животът ми е просто много логистика, която обикаля и мисля, че когато имам дете и куче, до четвъртия етаж в апартамент, не знам колко пъти на ден. Хубаво е да се намираме в тази малка къща, където има малка градина.

изображение

ELLE

Имате ли ежедневна работа у дома?

Кафе. Nescafe с мляко. Тя дори не е като еспресо, нещо наистина основно и мигновено.

Обичам да плувам почти всяка сутрин в морето, а през зимата има сауна, за да можете да седнете, красива сауна със стъкло около нея, за да можете да седнете и да погледнете морето, гледайки към Швеция. Това е петминутна езда от моя дом.

Разкажете ни за вашия дом, сега, когато сме били досадни и изпратете фотографите наоколо.

Това е стар гараж, превърнал се в мини-къща, само на 20 минути извън Копенхаген.

Мисля, че живея много просто. Аз не съм в купуването на мебели, а не че не ми харесва мебелите! Но по някаква причина предпочитам, когато нещата имат история, като масата и столовете, които имам, са родителите ми ". Аз наистина имам много красиви картини и картини, но не ми харесва да имам неща на стената.

Типичен сканди-минимализъм!

Хаха, знам. Предпочитам стените да са много бели и чисти. Единственото място, където има бъркотия, е стаята на сина ми. В противен случай аз съм като "а!"

Харесва ми, когато е лек и има място за размисъл. Имам много предмети, които обичам, но ако закача снимка, това е прекалено много. Въпреки, че аз го обичам, когато отида в домовете на хората и е украсен с много картини и красиво изкуство ...

Какво обичате най-много на вашето място?

Имам едно старо чекмедже, което получих от чичо ми, който почина. Това не е нещо, което бих избрал самият аз, а защото ми напомня за него, това е любимото ми нещо, което имам.

Имам и наистина сладък японски стол. Тя е много малка и там, където си сложил гръб, има две зайче ухо. Но е много чисто и има японско чувство. Получих това от брат ми. Използвахме заедно заедно в едно жилище, така че столът ми напомня за това време. Всичко, което имам, ми напомня за неща и хора, които обичам.

изображение

ELLE

Разкажете ни за тази красива бижутерия. Къде намерихте това?

Бях домакин на вечеря в Париж и исках да сервирам храна по начин, който би накарал хората да споделят, да сервират грозде и други неща.

Отидох и намерих всички тези плочи в антикварен магазин, за който мислех, че ще създаде красива маса. Беше красива вечеря и хубава памет, така че трябваше да запазя едно, ето така с всичко, което притежавам, защото обичам да съхранявам спомени.

Всъщност мислех много за това, защото това обикновено правят хората с бижута.

Тъй като не купувам бижута, защото го правя сам, аз се опитвам да сложа това нещо в други неща като парчетата, които събирам за къщата.

Какво е едно нещо, което ще изненада хората за вашето място?

Нямам никакви вилици, хаха. И не ходя в Икея. Приятелите ми се смеят толкова много, защото всички прибори, които имам, ми бяха дадени от брат ми - не успях да намеря прибори, които ми харесва още, хаха. Така че имам най-странните колекци от вилици и когато ходя на вечеря, призовавам приятелите ми да кажат: "О, между другото, нямам вилици, можеш ли да донесеш някои?"

Изчакайте, не пазарувате в IKEA? И така, откъде е тази голяма дивана?

Новият перфектен диван в живота ми ... Знам една невероятна италианка, която живееше тук в Копенхаген, и имаше стар диван (нещо, което не мисля, че ще купя). Тя е класическа бяла и не може да я вземе с нея в Италия, така че ми го даде.

В дивана имаше и тези странни страни на масата на дивана, който премахнах и изрязах, така че сега е чист бял диван, но това е диван с живот. Направих и ново покритие за него. Това е същата тъкан; Обичам да поддържам нещата наистина много прости.

Как смятате, че вашият дом е различен от този на другите хора?

Мисля, че виждам нещата и аз съм като "О, уау, което изглежда невероятно." Аз също се познавам, че ще се изтъкна, ако живея на място с много цвят.

Спалнята ми е просто бяла, с отворен прозорец и бели чаршафи, защото иначе съм като "erghh" при мисълта за сън с цвят. Трябва да имам място за душата си!

изображение

ELLE

Работи ли си някога от дома?

Обичам да работя вкъщи, толкова много се прави. Имам работилница в мазето си. Това е продуктивно за мен, така че го правя поне веднъж седмично. В противен случай не бих могъл да спазвам крайните ми срокове. Винаги съм имал кучето си с мен и винаги слушам подкаст, например Desert Island Discs или какво се случи тази седмица в Сирия? Нещо, в което хората говорят, никога не слушам музика.

Това са много книги на рафтовете ви. Кои са любимите ти автори?

Имам виновно удоволствие всеки път, когато пътувам. Миналата седмица бях в Лондон и Милано и аз винаги четях мистериозен роман на полети. Това е наистина лош вкус, но аз наистина ги харесвам.

Понякога, когато имам време, се връщам да чета някои от любимите ми книги - книги на Карън Бликсен или Джоан Дидион. Нещо, което те движи.

изображение

ELLE

Каква е най-ранната ти памет, свързана с бижутата?

В къщата на моите родители имахме китайски кабинет, пренесен от семейството в продължение на години. Всяко чекмедже е изпълнено със стари играчки, като красиви малки миниатюрни фигури. Някои от тях са счупени, но те са толкова красиви.

Един ден намерих наистина красив пръстен, който имаше миниатюрна роза, която държи две розови диаманти. Родителите ми не знаеха, че е там, после го намерих, татко ми го заведоха в аукционна къща и разбра, че това е изключително специален стар пръстен. Той ми даде онзи пръстен и това, мисля, беше първото усещане за разбиране колко ценни са бижутата.

Разкажете ни за съхранението на бижута. Очевидно това е важно, когато притежавате и правите такива деликатни парчета!

Съхранявам всичко на две невероятни пепелници в банята си. Изваждам ги вечер и ги поставям там. Това не е като специално място, освен че са наистина сладки пепелници.

Трябва да имате невероятна колекция от дрехи, за да отидете с тази бижутерия. Какви са вашите елементи?

Харесва ми да нося рокли, защото не е нужно да мислите за връх или панталони. Това е малко като носене на пижама. Любимите ми рокли, които имам, са от Моли Годард. През повечето време нося фланелка и леопард.

Най-специалното парче, което имам, е прада рокля, която купих, когато бях на 25 години. Сега е много стар. Купих я в Рим и това е рокля от коприна с различни цветове, която излиза от праскова до меко розово. Това наистина е много просто, но е най-красивата рокля в целия свят.

Къде са любимите ви места за пазаруване в Копенхаген?

Любимите ми два магазина в Копенхаген са: Lot # 29 и Holly Golightly, само защото винаги имат красив избор като The Vampires Wife и Missoni. Неща, в които можеш да се влюбиш, защото е красива рокля или красива тъкан.

Има голям магазин, наречен Time's Up Vintage. Човекът, който го управлява, има най-доброто реколта. Винаги трябва да го попитате какво има в гърба си? И той отива имам това и аз също имам тази стара Шанел рокля. Това е моето абсолютно любимо място.

изображение

ELLE

И за храна?

Брат ми има кафене и ресторант, те се наричат ​​Café Atelier September и Apollo Bar Кантин, те са и двете в центъра на Копенхаген. През уикендите в "Аполон" той винаги се оказва наистина забавен с музиката, а в Академията за изящни изкуства в Копенхаген. Има и италиански ресторант, собственост на два наистина сладки момчета, наречени "Спагетиерия".

Какъв е вашият туристически списък? Къде трябва да посещаваме, ако се отправим към Копенхаген?

Колекцията на Дейвид, място, за което много хора забравят, е в центъра и този старец събира старото ислямско изкуство.

Музеят "Торвалденс", където има красива розова стая с любимия ми датски художник Вилхелм Хамерши. Тя също е безплатна.

❤️Thorvaldsens музей

Пост, споделяна от Sophie Bille Brahe (@sophiebillebraheltd)

Замъкът Розенборг Гардънс. Това е малко замък и всичко е миниатюрно, тя е почти като малък град. Всичко тук е изключително малко в сравнение с Великобритания, така че е сладко, но след това в мазето има колекция от кралското семейство, някои бижута. Това също е едно от любимите ми места за пътуване.

Копенхаген е много малък град и ми отнема 20 минути, за да отида на работа. Не е тази огромна тълпа от хора, това е добре за душата ти, но може да е и малко понякога скучно.

Пост, споделяна от Sophie Bille Brahe (@sophiebillebraheltd)

Какво трябва да ядем?

Едно от любимите ми неща е нашата специална храна, наречена stenbiderrogn (хайвер). Това е миниатюрна сърна в прасковен цвят. Можете да ядете само през първия пролетен месец. Това е отвъд хайвъра. Хайверът може да се прибере вкъщи.

Какво обичате най-много за вас, и с какво се вълнувате за това?

Никога не е било да бъдеш дизайнер на бижута. Обичам това, което току-що казах за китайския кабинет, това нещо за подреждане на нещата и за поставяне на нещата в ред, по начин, по който се чувствам спокоен. Това е малко по-различно от начина, по който работя, става въпрос за отнемане на нещата, които не мисля, че трябва да има.

Красотата на материалите е фокусът.

Благодаря на Софи.

Софи Бил Брахе, на разположение на пазара на Доувър стрийт и Net-a-Porter.
sophiebillebrahe.com.