изображение

Кейти Фридман

Това лято проверявайте ELLE.com всеки петък за забавни и лесни за направата си хакове.

изображение

Кейти Фридман

Тук в ELLE, със сигурност обичам нашите дрехи, но също така обичаме "бисквитките". И вино. И кафе. И понякога нещата стават малко разхвърляни. Ние сме хора. Но когато неизбежното прави се случи и изведнъж забелязахме място на любимата ни пола, какво трябва да направи редакторът?

Автомобилът за тази седмица всъщност беше вдъхновен от такова искане. Един неназован редактор разля малко нещо на ризата си миналия уикенд и извика за рецепта за "домашно прилив". След известни проучвания установихме, че не само това е възможно, но и вероятно не е нужно да търсите по-далеч, отколкото под мивката и вътре в лекарствения шкаф, за да намерите съставките. Оказва се, че съчетанието от сапун, водороден пероксид и сода за хляб ще направи този трик - и това е основно магията на магьосничеството. Напръскахме, премигнахме и петна - стрък от особено здрав каберне Совиньон - изчезна.

Всичко дойде на пълен кръг, когато само часове след тестването на спрея за нашите фотоапарати, още редактор изсипа зелен сок върху бялата си поплинска рокля. Направихме още веднъж магическата смес и тя беше толкова добра, колкото и нова в секунда. Като се има предвид колко лесно е да разбием една партида от тези неща, можем да гарантираме, че ще преразгледаме тази рецепта в бъдеще.

ОТ КАКВО ИМАШ НУЖДА:

изображение

Кейти Фридман

-1 с водороден пероксид

-1/2 сантиметър сапун

-1 супена лъжица сода за хляб

-(защото водородният пероксид е чувствителен към светлина)

ЕТАП 1:

изображение

Кейти Фридман

изображение

Кейти Фридман

Измерете съставките, добавете към бутилката спрей и разклатете, за да ги разбъркате.

СТЪПКА 2:

изображение

Кейти Фридман

Изплакнете свежите петна със студена вода. Спрей върху почистващия петна, разтрийте малко с пръста си (леко!) И гледайте как петна изчезва преди очите ви. Нека остане за няколко минути, изплакнете и излезте!

изображение

Кейти Фридман

Виждаш ли? Три съставки. Две стъпки. MAGIC.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съхранявайте бутилката на хладно, тъмно място, когато спреят е включен или оставен отворен, а не затворен, тъй като водородният пероксид много чувствителни към топлина и светлина, и най-добре с малко въздух.

Свързани: Лято FriDIY: Как да вратовръзка, High Fashion Way

Свързани: Лято FriDIY: Как да се притеснявате и Patch дънки, Високо мода начин

Снимки на Кейти Фридман