Как действат лигалните средства за борба с кожата? И други въпроси, които осветяват кожата - отговорят

Партньорствахме с Google, за да разберем най-задаваните красиви въпроси на любимата ни страна и след това се обърнахме към най-добрите специалисти по кожата, грима и косата на народа за отговорите.

Тук двете най-търсени въпроси за всичко свързано с "блясък".

И останете настроени за повече! През следващите няколко дни ще споделяме повече резултати от Google!

КАК СЕ РАБОТЯТ? (Най-търсени в Аризона, Джорджия и Канзас)

"Избелващите дори подобряват тонуса на кожата, като подобряват хиперпигментацията и фотодинамиката", казва дерматологът Жайн Дони, който препоръчва да се търсят продукти, съдържащи азелаинова киселина, женско биле, витамин С, ниацинамид или ретиноиди. Серум против пърхот - за адресиране на специфични петна, както и за повишаване на цялостната светлина. Тези съставки разграждат пигментацията "чрез нежно ексфолиране на по-тъмни пигментни клетки" и чрез блокиране на действието на тирозиназата, ензима в кожните клетки, който кара меланина да попадне в прекалено много. Но имайте предвид, че: Продуктите за освежаване могат да направят кожата още по-чувствителна към слънцето, затова не смазвайте SPF.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПОСЛЕДНИЯ ГЛИКОЛИЧЕН ПЕЧАТ? (Най-търсени в Луизиана, Масачузетс и Пенсилвания)

"Системите за отлепване на дома могат да бъдат чудесен начин да се увеличи излъчването, да се освободят порите и да се бори линията, когато се използва средно веднъж седмично", казва дерматологът Ани Чиу. Но не забравяйте да вземете под внимание вида на кожата: тези, които са склонни към акне или имат мазна кожа, могат да използват гликолични пилинг "до два пъти седмично".

Това първоначално се появи в майския брой на ELLE.