IPhone ви разваля кожата?

IPhone ви разваля кожата?

Ако прекарвате по-голямата част от деня, когато гледате на екран, внимавайте: има новини, че светлината от мобилни устройства старее на кожата ви. Ужасно, знаем. Преди да започнете да кълвате електрониката за добро, обаче, позволете на някои експерти да изчистят нещата.

"В Съединените щати всъщност не се говори за това, а сред яростните хора в Япония има много информация", каза Коко Хаяши, клиничен основател и естетик на Мирай, посочвайки констатациите, които тя прочете тук и тук. Всички те обясняват, че "синя светлина" или високоенергийна видима светлина (HEV), излъчвана от вашите телефони, компютри и таблетки, прониква по-дълбоко в слоевете кожа, отколкото UV лъчите на слънцето, като по този начин ускоряват стареенето. "Това уврежда наистина по-лошо от UVB или UVA, [удряйки] кожата по-дълбоко, където се намира колагенът или хиалуроновата киселина или еластинът", твърди Хайаши.

Красота компании вече са взели под внимание, маркетингови продукти, обещаващи да ви предпази кожата от HEV светлина като грунд от MAKE, слънцезащитен от Сапун Слава и лосион Lancôme са налице, разбира се, в Япония.

изображение

Mirai Clinical

Хауърд Собел, базиран в Ню Йорк дерматолог и основател на DDF skincare, каза, че има потенциална причина да се притеснявате. "Едно от най-удивителните научни открития е, че кожните увреждания, причинени от видимата светлина с висока енергия, могат да бъдат също толкова вредни, колкото и щетите, причинени от UVA и UVB светлината в комбинация", каза той, добавяйки, че все още липсват обширни научни изследвания.

След известно разкопки в нашата страна, има малко повече информация на разположение освен тази често цитираната статия за 2013 г. (платена от компанията за грижа за кожата). Едно проучване от 2008 г., в което се заключава, че синята светлина забавя възстановяването на кожната бариера след експозицията, а друго проучване през 2014 г. показва, че в сравнение с UVB радиацията синьо-виолетовата светлина води до по-изразена хиперпигментация, но всъщност няма конкретни доказателства за степента, в дългосрочен план.

Най-долу: не е необходимо да се изнервяте за вашите електронни устройства, причиняващи бръчки. Sobel предполага, че SPF все още е най-добрият ви залог срещу увреждане на кожата от всички източници на светлина. Но смятайте това за стимул да сложите телефона си надолу. Тя може да не е напълно разрушава кожата ви, но тази синя светлина все още определено носи такса върху вашите спящ модел. Въздишка.

Add Comment

83 + = 87