изображение

По време на престоя ми в Бразилия не само станах свидетел на местните ритуали за красота от разхвърляни маникюри до скулптурни масажи и изгаряне на косата, но и аз се запознах с няколко местни красавици. А именно Фабиана Гомес, старша гримьорка на M · A · C Бразилия и икона на стил сама, известна с устната си червена (M · A · C Ruby Woo) устна. Гомес е красота на всички неща и всичко Бразилия, така че естествено трябваше да имаме чат.

Свързани: Бразилски тайни за красота, Ден 3: Масажът, който ви кара да се чувствате мигновено по-крехки

Какви са тенденциите за грим, които се случват в Бразилия в момента?

Днес жизнерадостни, цветни, смели устни са задължителни в Бразилия. Преминахме от голи нюанси в розово сянка на балончетата и сега червеното ни ретро матирано рубинено червило е абсолютният крал.

Какво има всяка бразилска жена в чантата си за грим?

Бразилският комплект грим за оцеляване включва прах за ретуши, черен молив за очила, маскара, руж и винаги червило.

Какви са първите гримирани жени тук да започнат да носят като млади момичета?

Променя се през годините. Бих казал, че майка ми и баба ми не могат да излязат без червило. Сега по-младите момичета отиват повече за по-силен грим на очите, като димящо око и очна линия. Може би най-голямата разлика е, че по-зрелите жени в Бразилия отиват в салона, за да направят своя грим, докато младите момичета започват да правят свои и имат много повече информация.

Свързани: Бразилски тайни за красота, Ден 2: Най-несръчния начин да получите перфектен маникюр

Има ли красиви съвети или трикове, които са уникални за Бразилия?

Говорейки за тайни, светът вече е открил повечето от тях. Но мисля, че най-големият ни ритуал е редовно на дерматолог, дъжд или блясък. Ние също пием пресен сок и ядем плодове и зеленчуци всеки ден, всъщност някои от тях можете да ги намерите само в Амазония и те са с високо съдържание на витамини, което е чудесно за кожата. Има и няколко домашно приготвени рецепти, които редовно правим, като авокадо за маска за коса и ексфолирането на кожата с мед и овесена каша.

Какви са няколко ритуали за красота, които бразилските жени се кълнат?

Разбира се, бразилският восък и маникюр вече не се считат за ритуали; това е част от ежедневието за нас.

Свързани: Бразилски красота тайни, Ден 1: Защо бразилските жени горят косата си

Какви са вашите лични красота съвети и трикове?

Използвам около седем различни продукта за кожата ми и SPF 50 слънцезащитен крем. Слънцезащитните продукти правят чудеса за вас.

Дали изглежда повече за подчертаване на очите или устните в момента?

Бразилските жени определено никога не биха могли да живеят без червило. Те предпочитат да подчертават устните през деня и очите да излязат през нощта.

Какво прави бразилските жени уникални, когато става дума за красота?

Те са наистина бързи учащи и те винаги се интересуват от получаване на най-новата информация и новини, когато става въпрос за красота и грим. Те пътуват повече, прочети повече и имат по-голям достъп от всякога. Бразилците обичат да изглеждат естествени като цяло и обичат кожата си да бъдат здрави. Преди по-малко от 20 години повечето жени използват само сапун, за да си мият лицата; сега те наистина се грижат за кожата на друго ниво с много последователни практики. Те са много уверени.