И накрая, някои отговори в остри предмети

Предупреждение: Spoilers за Остри предмети епизод 4, "Зрели", напред.

Между разфасовките на Камил (Ейми Адамс), пиейки водка от Евиан бутилки по време на шофиране, и ретроспекции, които правят повече, отколкото да обяснят, Остри предмети изглежда по-загрижен за контрола върху това, което не знаем, от това, което научаваме. През по-голямата част от сезона се е чувствало, че не играем толкова много, колкото фокусираме върху това как многобройните тайни на града ни карат да се чувстваме.

Като се каже, в края на този епизод, част от информацията може най-накрая да доведе до някои отговори както за зрителите, така и за Camille, променяйки хода на този случай на убийство за всички.

Миналата седмица обсъдихме мощните жени, които се държат във "Вятърната пушка" - и колко малко от нея изглежда се използва от нашия антихерос. В този епизод ще видим повече как изглежда това, когато Камил носи Ричард (Крис Месина) в сцени с мъртви инцидент срещу вятъра, в замяна на изявления в рекорда.

"В Wind Gap всяка жена получава лош лейбъл, ако не се съобразява с правилата на ангажираността", казва Камил, след като посети първото местопрестъпление - очевидно убийство - самоубийство от двойката увлечени лесбийки. Той я пита кой етикет има. - Твърде много да назовем - отвърна тя.

изображение

HBO

Втората сцена на престъпление ни дава по-нататъшно вникване в травмата на тийнейджърката на Камиле и как тя се отразява на начина, по който се доближава до интимността. Тя води Ричард до клиринг в гората, наречена "The End Zone", която футболистите от гимназията използват, за да "пътуват" с новите девети класьори. Ето следния разкриващ обмен:

Ричард: Някои хора биха нарекли това изнасилване, нали?
Камил: Някои хора биха нарекли консенсула, знаете ли?
Ричард: Чакай, по дяволите говориш? Бяхте ли едно от момичетата?
Камил: Ако кажа "да", ще помислите по-малко за мен или ще се съжалявате за мен.
Ричард: Не, мисля, че момчетата се възползваха от някой твърде млад, за да вземе информирано решение.
Камил: Типично. Едно момче прави секс с пет момичета и са поставили статуя в негово чест.
Ричард: Да, съществуват двойни стандарти ... но "като си пътуваш с някого", това звучи престъпно.

Знаем, че въз основа на сделката си с Ричард - за да му покажем сценарии за престъпления в замяна на отговори - Камил смята, че това, което се случва в това разчистване на престъпление. С нейния отговор репортерът може да посочи евентуалните реакции на града, ако тя и другите се появиха, но изглежда резистентна към идеята, че е жертва. Чрез Камил, Остри предмети хвърля светлина върху смесените емоции, жертвите на сексуално нападение често се справят след първоначалната си травма: заплетени, понякога противоречиви отговори, които могат да се почувстват като друга атака или наказание, този път от самия оцелял.

Нещата се размиват още повече, когато Камил довежда детектива до третата сцена на престъплението: бараката от епизод 1, в която се знае, че двамата починали момичета играят. След като попита дали нещо се е случило с нея в разхвърляната стая, изпъстрена с порнографски изображения и инструменти, които приличат повече на оръжия в сенките, тя го преследва, сякаш иска да се целуне. Когато се опитва да посрещне устните си, тя отблъсква главата си, отпуска панталоните си и поставя ръката си вътре. Тогава тя се връща назад в самата себе си като дете, кръв и осакатени тела на малки момичета. Дали това е начин да се справиш със собствената си болка чрез контролирано преживяване или начин да накараш Ричард да даде отговори - или малко от двете?

Тези противоречиви емоции не идват от нищото. След охлаждаща конфронтация с Адора (Патриша Кларксън), която оставя Камила в сълзи, майка й се изправя на лицето й и й казва, че тя мирише "узряла". Дори и след всички тези години дори консенсусната, явна сексуалност е срамна.

изображение

HBO

Не след много по-късно се доближаваме до връзката между това, което се е случило в тази навеса, когато Камиле е дете и какво се случва в Wind Gap в момента. Докато пие с Джон Кейн (Тейлър Джон Смит), той й разказва за малката си сестра и тя обещава да не разкрива насилствена атака срещу друго момиче преди да се премести в града. Той се усмихва, докато обяснява, че Ан и Натали са били два граха в шушулката и как винаги си мислел, че ще се убият един друг с това, колко са в гърлото на другите - само Ама (Елиза Скален) може да ги накара да се разправят.

Да-Ама, която до този момент очевидно само познаваше жертвите в миналото, според Адора, Ама и нейните приятели. Но Джон казва, че винаги се разиграват от тази барака в гората. В главата на Камил има нещо, докато се борим да сложим парчетата заедно. Тя е излязла от бара като прилеп от ада и привидно на връщане към мястото на престъплението. Бараката и друго тяло на едно малко момиченце проблясваха на екрана в тандем с изображения на кола, последвала кънки за кънки на Амма през нощта. Каквото и да означава това, то чувства като че можем най-накрая да стигнем някъде.

Остри предмети въздуха в неделя при 9 P.M. EST на HBO.